+385 99 4574631 +385 91 1882288 | USA +1 917 214 8165 | e-mail: info@plazmasaal.hr

Detoksikacija naših energetskih tijela

Detoksikacija naših energetskih tijela

Pisat ćemo vam i o detoksikaciji tijela i o detoksikaciji doma ali vrlo je bitno da održavate i svoje energetsko tijelo, svoju auru i svoj „emotivni stan“ čistim.

Puno pažnje posvećujemo našim životnim prostorima, uređujemo stanove, mijenjano posteljine, skupljamo mrvice, brišemo prašinu, provjetravamo …. Čistimo vozila, poliramo ih da sjaje. Jedna žena, iako je sama bila pušač, nije dozvoljava da se u njenom autu puši, to ju je nagnalo da shvati kako se odnosi prema svom vozilu, a kako prema svom tijelu i prestala je pušiti.

Svakodnevno smo izloženi stresovima, potencijalno stresnim situacijama, napetostima, prometnim gužvama, svojim negativnim mislima i raznim tuđim energijama. Dobar dio nas voli čist stan jer na taj način stjačemo smisao reda u životu, i lijepo je.

Istu pažnju i na isti način tako trebamo održavati i naša energetska tijela.
Emocije koje su bile intenzivne, loše (naše ili upućene nama), one koje nismo procesirali ili izbacili stvaraju blokade u čakrama, ako se ne čiste i takvo stanje potraje pojavit će se i rupe na auri i tako dalje sve do napadaja panike, negativnog načina razmišljanja i djelovanja, fizičke bolesti, ili će se u najboljem slučaju pojaviti umor, nedostatak elana ili ravnoteže.

Poznat vam je osjećaj kada se vratite s godišnjeg odmora, svježi i obnovljeni, u glavi miljama daleko od uobičajenih situacija i rituala, od rutine. Taj osjećaj vas drži još neko vrijeme, ali nekad već i nakon par dana upadamo u staro raspoloženje. Kao da je elan, motivacija i općenito nivo energije nekako splasnuo. Zatim se s vremenom javlja umor, uznemirenost, svijet više nije onako lijep, a živci postaju sve tanji. Preduhitrite taj stadij.

Možemo si pomoći i izbjeći ova stanja ako samo malo odvojimo vremena za sebe.

  • Vježbe joge vrlo su dobre za poticanje rada čakri. I to ne komplicirane vježbe, već par jednostavnih kretnji svaki dan.
  • Odlazak u prirodu uvijek je odličan izbor. Šuma, vjetar ili blizina vode očistit će vaše biće od ustajalih i loših energija i doslovno vam napuniti baterije. Ponesite kući pitke vode iz prirode, ako imate priliku i pijte ju s ljubavi.
  • Unesite u svoje živote kristale i njih čistite u izvorskoj vodi.
  • Priuštite si jednom tjedno kupku od sode bikarbone i soli, koja jednakom učinkovitošću čisti kožu i kao i auru. Uz nekoliko kapi ulja eteričnog ulja lavande ili ružmarina sva osjetila biti će zadovoljena. Glava pod vodom i slušanje svog tijela može vas podsjetiti na tu sjajnu mašinu koja nosi vašu dušu kroz život.
  • Glazba, pjevanje, ples, umjetnost, čitanje, potaknite svoja tijela i osjetila, zagolicajte ih.
  • Boje, gledanje u boje „u živo“ ili u meditaiciji napaja vaše čakre.
  • Fina zdrava domaća hrana, svježe voće i povrće, sočni smootyji ili svježi sokovi i biljni čajevi. Predahnite malo od teške hrane.
  • Dimljenje suhim lišćem kadulje. Osim što ubija bakterije iznosi iz vašeg životnog prostora i iz vaše aure nakupljenu negativnu energiju.
  • Disanje. Osvjestite ga. Nekoliko puta u danu svjesno udahnite nekoliko udaha. Vratit će vas u balans.
  • Obavezno vodite računa o svojim emocijama i emotivnim stanjima, osluškujte ih i budite ih svjesni. Svjesnost je pola posla. Svaki se loši osjećaj taloži i utječe na određeni organ ili skupinu organa. Rasteretite tijelo i riješite ih se energetskom detoksikacijom. Osvjestite svaki svoj osjećaj, samim time on će se smiriti što će dati više prostora dobrim, finim osjećajima.