+385 99 4574631 +385 91 1882288 | USA +1 917 214 8165 | e-mail: info@plazmasaal.hr

Reiki energetski tretmani

Reiki je iscjeljujuća kozmička energija i sistem holističkog liječenja koji se na njoj temelji. Tijekom tretmana terapeut/isceljitelj polaže ruke na pacijenta i time prenosi ovu blagotvornu energiju na njegovo bioelektromagnetsko polje.

Prema klasifikaciji Nacionalnog centra za komplementarnu i alternativnu medicinu pri američkom Nacionalnom institutu za zdravlje, Reiki spada u medicinu biopolja.

Od mnogobrojnih pozitivnih efekata, najpoznatiji su: smanjenje napetosti, stresa, opće psihofizičko opuštanje, povećanje samoiscjeljujućih sposobnosti organizma, smanjenje boli, pružanje pomoći pacijentu prilikom pripreme za operaciju te skraćivanje i olakšanje postoperativnog oporavka, jačanje imunosustava, poboljšavanje fizioloških procesa u organizmu (npr. krvnog pritiska i rada srca), smanjenje psihosomatskih problema.

Istraživanja provedena posljednjih dvadesetak godina potvrđuju efikasnost primjene Reikija i u slučaju teških kroničnih bolesti i stanja organizma. U zemljama u kojima je Reiki rasprostranjen, veliki broj liječnika i ostalog medicinskog osoblja koristi Reiki kao komplementarnu metodu liječenja. Reiki se primenjuje i kod, s medicinskog gledišta, potpuno zdravih osoba radi poboljšanja njihovog psihofizičkog stanja, relaksacije, jačanja imuniteta itd. Nuspojave Reiki tretmana nisu poznate.

Reiki se može primjenjivati i za opće poboljšanje psihofizičkog zdravlja i kao komplementarna metoda liječenja svim metodama klasične i alternativne medicine.