+385 99 4574631 +385 91 1882288 | USA +1 917 214 8165 | e-mail: info@plazmasaal.hr

Test intolerancije & DNK

Prehrana je temelj našeg zdravlja stoga je iznimno važno znati koje namirnice bolje toleriramo, a koje nam škode. Podvrgnemo li se testu intolerancije na hranu, saznat ćemo utjecaj namirnica na naše zdravlje, možemo poboljšati razne nelagode, izlječiti određene patologije te u punini iskorisiti nutrijente iz svakog obroka koji dnevno konzumiramo. DNA analiza pruža detaljne i jedinstvene informacije koje će vam pomoći ne samo izgubiti težinu, nego i dobiti vitalnost.

Cjenik

Test intolerancije na hranu (600 namirnica)
1000,00 HRK
Test intolerancije na hranu + Mineralogram + test crijevne disbioze
1900,00 HRK

Intolerancija na hranu

TTest intolerancije na hranu DNA analizom jedna je od najinovativnijih tehnika na tržištu, a lako vam i jednostavno omogućuje saznati namirnice s kojima ste „nespojivi“. Za razliku od drugih DNA testova, naša tehnika DNA analize ne samo da ocjenjuje dva parametra nekompatibilnosti s hranom i elementima, nego analizira tri osnovna parametra ključna za dobrobit čovjeka. Test intolerancije na hranu ispituje kompatibilnost s 600 namirnica. Saznajte imate li intoleranciju na mlijeko, meso, žitarice … sa 94 % pouzdanošću.

Rezultati testiranja otkrivaju intoleranciju u postocima. Svaka namirnica označena crvenom bojom označuje ispitanikovu subjektivnu intoleranciju na hranu. Osoba kojoj su namirnice označene crvenom bojom treba iste u potpunosti izbaciti iz prehrane na 60 dana, nakon čega ih se ponovno uvodi u prehranu tehnikom navikavanja – prvotno uvodeći namirnice na koje je manje intolerantna, potom postepeno i u minimalnim količinama, uvodeći namirnice koje izazivaju najveću intoleranciju.

Intolerancija je “poremećaj” koji određena hrana stvara u memoriji stanice, dovodi do usporavanja metabolizma i time tendencije debljanju, kao i mnogih drugih patologija kao što su glavobolje, oticanje, slaba cirkulacija, probavni poremećaji i sl.

Mineralogram

Mineralogram test određuje koncentraciju specifičnih minerala i metala u tijelu. Naša nova generacija testova analizira ljudsko tkivo uzimajući u obzir faktore poput frekvencija – koncepta nedavno uključenog u klasičnu medicinu. Biofrekvencija je temelj novointegriranih tehnika u naturpatiju i holističku medicinu. Znamo li frekvenciju određenog metala u postocima, ta nam informacija daje bolju indikaciju o prisutnosti metala u tijelu te eventualnim štetama koje su učinili pojedinim organima.

Crijevna disbioza

Crijevna disbioza ukazuje na poremećaj crijevne flore, enzima ili crijevnih toksina – svih onih bakterija koje proizvode deficit u obrani imunosistema vaših crijeva. Simbioza znači “živjeti u harmoniji”. Disbioza znači suprotno – dešava se kada «zločesti» organizmi preuzmu kontrolu. Taj pojam fundamentalno znači da postoji disbalans u kolonijama mikroba.

To se najčešće dešava u probavnom traktu, ali može se dogoditi gdje god postoji izložena sluznica, kao u slučaju naše kože. Bakterije održavaju skladnu ravnotežu u zdravom probavnom traktu na način da jedne o drugima vode računa, tako da se ne može desiti da neka određena strana dominira. U poremećenom sustavu dolazi do nemogućnosti svih strana da obraćaju pažnju jedne na druge, što rezultira disbalansom – jedna kolonija može postati dominantna, a druga slabija. Takav disbalans prelazi u kronično stanje koje dovodi do neravnoteže – slabljenja dobrih bakterija i kompromitiranja našeg sustava u cjelini. Kad postoji disbioza u našem organizmu, možemo pasti plijenom inače bezopasnih mikroba koji mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Ovaj sveobuhvatan test analizira nekoliko organskih crijevnih indeksa, kritična područja te ona kojima je potrebna intervencija, toksičnost biogenih amina, razinu crijevnih enzima, situaciju u probavnom imunološkom sustavu i mnoge druge indekse koji analiziraju osjetljivu ravnotežu u našim crijevima i istražuju dugi probavni proces u velikom prostoru od 300 kvadratnih metara naših crijeva.

Test crijevne disbioze, dakle, ukazuje na indeks crijevnih organa, index toksičnosti biogenih amina, panel enzima, panel crijevne flore, index crijevnog imunološkog sustava te crijevnih hormona, panel biometrijskih indeksa crijeva i indeks nosača vjerojatnosti. Ovaj sveobuhvatan test također je od velike koristi osobama koje se bave naturopatijom.

Testiranje se provodi sustavom «Biotest» s ISO certifikatom, na temelju DNA uzorka. Korištenje neinvanzivne metode (uzorak kose) je jednostavno i lako, a rezultati su brzi, spremni u 1-2 tjedna.