+385 99 4574631 +385 91 1882288 | USA +1 917 214 8165 | e-mail: info@plazmasaal.hr

IZLOŽBA „TESLA – MIND FROM THE FUTURE“

IZLOŽBA „TESLA – MIND FROM THE FUTURE“

Izložba “Tesla – mind from the future” postavljena je u Meštrovićevom paviljonu od 25.11. 2017. – 20.03. 2018. pa posjetitelji mogu otvoriti sva osjetila i namiriti sva čula u prisustvu ova dva velikana znanosti i umjetnosti. Otvorenju izložbe ostvarene u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika su nazočili, osim brojnih istaknutih uzvanika, i predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović i Gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić i, šećer na kraju, naša ekipa iz Plasma Saala, Ana, Siniša i Aaron. No, mi se nismo zadržali samo na otvorenju. Ostali smo, i tamo nas možete pronaći dokle god izložba traje.

“Tesla – mind from the future” rezultat je zajedničke suradnje autorice Helene Bulaje Madunić i grupe međunarodnih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti spajajući film, animaciju, video umjetnost i tehničke inovacije. Umjetnica Helena Bulaja Madunić redateljica je i producentica i vodeća je hrvatska stručnjakinja za multimediju i krosmediju. Njezin je rad međunarodno priznat i recenziran u publikacijama o najnovijim inovativnim pristupima animiranom filmu i interaktivnom pripovijedanju te predstavljen i nagrađivan na preko 100 međunarodnih festivala, sajmova animiranog i dokumentarnog filma, multimedije i dječjeg izdavaštva na svim kontinentima.

O ovom fenomenalnom projektu kazala je: “Izložba “Nikola Tesla – Mind from the Future” vrhunac je mog kreativnog stvaranja. Putovanje s Nikolom Teslom započela sam prije 13 godina želeći napraviti multimedijsku galerijsku instalaciju i interaktivnu filmsku priču o Tesli. Uspjeli smo iznova kreirati Teslin um, uranjajući u njega, prikazujući njegov život, djelo, razmišljanja i inspiraciju Teslom niza domaćih i stranih umjetnika kroz ovu jedinstvenu umjetničku instalaciju koju zovemo izložbom jer posjetitelje ne očekuje klasična izložba, nego ulazak u svijet i um genijalnog vizionara, čovjeka s umom iz budućnosti koji je živio za ovaj trenutak u kojem svaki čovjek treba biti umjetnik svog života upravo kakav je bio i Tesla koji je zahvaljujući takvom pristupu sebi mogao stvarati znanstvena „čuda“ kojima je zadužio cijeli svijet svojim izumima.”

Pri samom ulasku u Meštrovićev paviljon dočekat će vas ogromna željezna skulptura Nikole Tesle, visoka 12 metara, koja predstavlja njegovu ideju za njegov budući strujni vod, i neodoljivo ukazuje na bezvremensku veličinu Teslinog lika i djela.

U prizemlju, koje je zamišljeno kao lobi Hotela budućnosti, umjetnici sami služe kao eksponati, pa s njima možete porazgovarati i družiti se dok vam prezentiraju svoje atrakcije, inspirirane Teslom. Ovdje je i naš štand, i mi, pomalo umjetnici, pomalo znanstvenici, ali uvijek spremni podijeliti svoje znanje i iskustvo o specifičnom pozivu i radu koji se temelji na Teslinoj ostavštini. U galeriji Bačva nalazi se glavni dio izložbe, u kojoj je smještena originalna izložbena multimedijska, interaktivna instalacija koja nam pokazuje Teslin život od rodne Like i školovanja, sve do života i rada u New Yorku. Dobit ćete i sami priliku upoznati se i poigrati konceptom umjetne inteligencije, senzornim instalacijama, moždano-računalnim sučeljem, kimatike…

Kimatika, za one koji nisu znali, novija je znanstvena disciplina koja proučava utjecaj vibracija i stojnih valova na formiranje materije. Približio nam ju je dr. Hans Jenny koji je materijale poput vode, mlijeka, pijeska, prašine izlagao zvučnim frekvencijama i bilježio njihov “ples”.

Počastite se izlaskom u Meštrovićev paviljon i izvedite svoje stanice na ples! Osjetit ćete frekvencije i vibracije from the future.
Ekipa Plasma Saala sretna je i ponosna što je dio tog spektakla, što u njemu prisustvuje i doprinosi mu. Možete nas pronaći na našem pointu i zapitati se, pronaći odgovore, zapanjiti se i isprobati dobre vibracije koje će definitivno prodrmati vaše stanice i učiniti čudo za vaš organizam. Ponjeli smo TeslaGen T-7 – Generator Teslinih skalarnih valova, aparat koji, ukratko, poboljšava energetsku matricu živih bića, stimulira samoiscjeljenje. Upoznat ćemo vas i sa Plasma generatorom, uređajem nastalim na temelju ranijih istraživanja i frekvencijskih generatora Nikole Tesle, pomoću kojeg se uspješno uništavaju patogeni mikroorganizmi – virusi, bakterije, paraziti i gljivice, koje imunološki sustav kroz tri tjedna izbacuje iz organizma. Nećemo ovdje otkriti baš sve. Dođite na upoznavanje, a ako se ne sretnemo na izložbi, potražite nas u našem prostoru u Preradovićevoj 20.

A „Tesla – mind from the future“? Nakon ožujka 2018. trebala bi obići gradove koji su obilježili njegov život, od Praga, Pariza i Budimpešte do New Yorka. Vrhunac tog izložbenog projekta bio bi na svjetskoj izložbi EXPO-u u Dubaiju 2020. godine s fokusom na ljudskoj genijalnosti.