+385 99 4574631 +385 91 1882288 | USA +1 917 214 8165 | e-mail: info@plazmasaal.hr

Prekrasan um obavijen svjetlom

Prekrasan um obavijen svjetlom

Danas znamo uistinu puno o životu Nikole Tesle, od skromnog života u Lici, preko školovanja po europskim prijestolnicama do odlaska „preko bare“ činjenica je da je Teslin život od početka bio posvećen znanosti. Iako su roditelji imali druge planove s njim, nije odustao od svog sna. Morao je ići svojim putem, jer takav se rodio. Njegov prirodni potencijal vodio ga je i nije dao da ostane neiskorišten. Zabilježene su brojne „zgode“ koje dokazuju da je Tesla već kao dijete bio poseban. Mali Nikola šetao je s ujakom uz rijeku i predvidio da će iz rijeke izroniti pastrva, a on će je pogoditi kamenom. Tako je i bilo. Ujak je bio prestravljen, a Tesla će kasnije će tu priču spominjati u kontekstu vizualizacije kao važne adaptacije u životu i „okriviti“ ju za sve njegove izume.

Kasnije se igrao strujom. Ljudskom rodu dao je električnu rasvjetu, elektromotore izmjenične struje, Teslin transformator, radiokomunikaciju, daljinsko upravljanje, primjenio je visokofrekvencijske izmjenične struje za bežični prijenos signala i energije. Ljudski je život bespovratno i revolucionarno izmijenjen i unaprijeđen zbog njegovih izuma. Znamo da je volio ptice, Voltairea, znamo da je volio kartati, da je kao mladić priključivao telefone po kućama. Poznato je da je i radio za Edisona koji mu je kasnije „zabio nož u leđa“. Znamo za Teslin generator, i Teslin krater na Mjesecu.

No, manje je poznat „spiritualni“ Tesla i njegov doprinos medicini. Tesla spominje nedostatak vitalne energije kao jednog od uzročnika bolesti, koja se može obnoviti detoksikacijom uma i tijela. Navodi da većina bolesti nastaje iz lošeg stanja duha, zato se iz duha i mnoge bolesti mogu izliječiti. I sam je to osjetio kada je kao mladić obolio od kolere koja je tada harala Likom. Kaže da se izliječio kada mu je otac napokon dopustio da studira tehnologiju. Tvrdio je da se mentalna i spiritualna energija mogu transformirati u što god poželimo i pomoći nam steći kontrolu nad osjećajima. Taj princip Hindusi nazivaju Kundalini Yogom. Tesla je uistinu imao jedinstven um i cjelovit, sveobuhvatan uvid u energiju, bila ona električna ili ona životna.

Igrajući se tako strujom krajem 19. st. otkrio je utjecaj elektriciteta na bakterije, viruse, parazite i gljivice u tijelu čovjeka. Frekvencije je koristio i za održavanje vlastitog zdravlja. Prepustimo se na trenutak nagađanju i zamislimo život u Teslino doba. Potekao je iz siromašnog kraja, imao težak život, naporno fizički radio i često bio siromašan i gladan. U doba kada je životni vijek bio znatno kraći nego danas Tesla je preminuo u 87-oj godini života. Sigurno su njegovi izdržljivi lički korijeni imali ponešto utjecaja, ali za pretpostaviti je da i izloženost frekvencijama učinila svoje. Na temelju njegovih istraživanja frekvencijsku terapiju nastavili su istraživati brojni drugi liječnici, a na temelju otkrića da svaki organizam ima vlastitu frekvenciju patentirani su i prvi frekvencijski generatori – uređaji koji generiraju frekvencije koje uništavaju patogene mikroorganizme. Među njima su Teslina zvijezda, generator dr. Rifea, zapper dr. Clarka, magnetni pulser dr. Becka i mnogi drugi. S vremenom je veliki broj znanstvenika i liječnika proširio primjenu frekvencijske terapije pa se danas njome liječi i suzbija oko 500 bolesti.

I u ovom području Tesla je zadužio čovječanstvo i dao nam vrijednu ostavštinu. Njegov rad studirat ćemo, odgonetavat i nadograđivat još dugo, a razloga za slaviti velikog Teslu nikada ne nedostaje. Njegovim tezama, vizijama i patentima bave se brojna područja modernog ljudskog djelovanja. Nitko nije nedotaknut, nitko nije imun. Njegovo svjetlo privlači znansvenike, vizionare i umjetnike kao noćne leptire.